Taina's Blog

4. kesä, 2018
Helsingin Sanomissa haastatteluni - ”Ei tällaista ole missään maailmassa”

Helsingin Sanomien toimittaja Noona Bäckgrenin kirjoittama haastatteluni Vihreistä vihrein -hankkeesta, jonka äiti olen ja isä on Markku Hainari.

Oli betonilähiöitä työkseen kasvattanut mies sekä Pohjois-Irlannin rauhanprosessissa mukana ollut ympäristöbiologi. Markku Hainari ja Taina Suonio tapasivat Vantaan kaupungin hulevesi­seminaarissa, ja Hainari sanoi Suoniolle: Taina, tehdään Helsingistä vihreä!

11. touko, 2018

Remembering the creation of Nigel Dunnett’s ‘Greening the Great Britain ‘ Garden for last year’s Chelsea Flower Show in an article I wrote for Terassi magazine. Having been Nigel’s right hand last year, I’ll be leading Mark Gregory’s ‘Welcome to Yorkshire “ Garden Team this year!

Cannot wait! Again a fabulous design to work on!!!

27. huhti, 2018
Kirjoittajana Vihertehokkuus Vantaalla -menetelmässä

Vihertehokkuus Vantaalla -menetelmän kantavana voimana toimi Elina Ekroos, olin yksi kirjoittajista.

Tämä työkalu on erittäin tärkeä Vantaan kaupungin kaavoittajille, rakennuttajille jne. toimijoille. Olenkin hyvin tyytyväinen, että keskiaukeama on varattu viherkatoille!

27. huhti, 2018
KESY:n toimintamalli julkaistu!

KESY-materiaaliin kannattaa ehdottomasti tutustua! lukiessa voi samalla miettiä, miten itse voi omassa työssään vaikuttaa kestävää kehitystä edistävästi ja sitä tukien.

Olen ollut työryhmässä mukana vuodesta 2015 lähtien, pj. toimi Emilia Weckman.

Olen erityisen tyytyväinen näin ympäristöbiologina/suunnittelijana, että sivuilla 44. käytetään sanaa biologi ja sivulla 73. kohdasta: luonnon monimuotoisuutta tukevina viherkattoina sekä vielä tämä sivulla 94. olevasta tekstistä, jossa on linkki myös Viides ulottuvuus -tutkimusryhmäämme!

1. Syntyvää hulevettä vähentävät ratkaisut

Viherkatto

Viherkatoilla tarkoitetaan yleisesti kasvillisuudella peitettyä katto- tai kansipintaa. Kasvillisuus viivyttää ja pidättää vettä ja vähentää näin syntyvien hulevesien määrää tasaten samalla virtaamapiikkejä. Viherkatot soveltuvat hyvin tiheästi rakennetuille alueille, joilla on niukasti tilaa maahan tai maanpinnalle sijoitettaville käsittelymenetelmille. Viherkatot tuottavat myös muita hyötyjä: ne vähentävät melua, parantavat pienilmastoa ja tarjoavat elinolosuhteita monille pieneläinlajeille. Kasvillisuus myös pidentää katon elinikää suojaamalla kattoa mm. UV- säteilyltä sekä lämpötilanvaihteluilta. Edellytyksenä viherkaton perustamiselle on katto- tai kansirakenteiden riittävä kantavuus ja hyvä vedeneristys. Viherkatto voidaan toteuttaa hyvin eri paksuisilla rakennekerroksilla aina ultraohuesta sammalkatosta yli metrin paksuiset rakennekerrokset vaativaan kattopuutarhaan. Sopivimman kattokasvillisuustyypin valintaan vaikuttaa muun muassa katon kaltevuus ja kantavuus, paikan tuulisuus ja valoisuus, katon käyttötarkoitus ja toivottava hoidon taso. Nyrkkisääntönä vettä pidättyy katolle enemmän, kun rakennekerrosten paksuus kasvaa tai katon jyrkkyys pienentyy. Lisää hyödyllistä tietoa viherkatoista löytyy mm. Viides ulottuvuus- tutkimuksen verkkosivuilta. https://www.helsinki. fi/en/researchgroups/fifth-dimension-green-roofs-and-walls-in-urban-areas ja Rakennustietosäätiön julkaisemista Viherkatot ja katto- ja kansipuutarhat RT-korteista (RT 85-11203-11205)

24. huhti, 2018

I'm giving a talk on 31st of May in Malmö, Sweden at the Green Infrastructure Day - seminar.

The talk is about Greenest of the Green block of flats in Helsinki, Finland. It has been my main project for the past seven years and now, finally, it is ready - and the happy residents, who can enjoy the urban greenery surrounding there home as well as the kitchen garden on their rooftop - live there.

Professor Susanna Lehvävirta and I will be telling the audience how research and design were joined together in this project.