Taina's Blog

11. loka, 2017

I had the pleasure to work with professor Nigel Dunnett who designed 2017 RHS Greening Grey Britain Garden for world-famous flower show The Chelsea Slower Show 2017.

He trusted me enough to put me in charge of team and most importantly the choice and composition of planting within design.


11. loka, 2017

Toimittaja Jarmo Laitanevan haastattelu YLEn Arjen Tulevaisuus -ohjelmaan oli antoisa kokemus. Tiedon jakaminen on tärkeää!

Millä tavalla suomalaiset asuvat viidenkymmenen vuoden kuluttua? Kaupunkiin rakennettavista viherkatoista on sekä iloa että hyötyä. Ihmisten viihtyvyyden ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen lisäksi viherkatoilla voidaan säästää myös rahaa-

Linkki haastteluun: https://areena.yle.fi/1-4033893

11. loka, 2017
Viides ulottuvuus – viherkatot osaksi kaupunkia -tutkimusohjelmalle

Voin ilokseni kertoa, että sain olla vastaanottamassa Suomen Arkkitehtiliiton SAFAn 5.3.2017 myöntämää vuoden 2016 TunnustusPAANUn Helsingin yliopisto - Viides ulottuvuus – viherkatot osaksi kaupunkia -tutkimusohjelman ryhmän kanssa.

Kestävän kehityksen tunnustuspalkinnolla halutaan nostaa esiin viherkattojen merkitystä ekosysteemipalveluiden tarjoajana kaupungeissa ja muistuttaa luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen tärkeydestä ihmiskunnalle.
Viides ulottuvuus -ohjelmassa on tutkittu erilaisten viherkattoratkaisujen toimivuutta ja vaikutuksia pohjoisissa olosuhteissa. Hanke on laajuudessa kansainvälisestikin mittava ja saanut kiitosta tutkimustulosten nopeasta jalkauttamisesta käytäntöön.


11. loka, 2017
Vihreä sisäpiha kerrostaloon

Tutustu oheiseen oppaaseeni: Vihreä sisäpiha kerrostaloon - Opas kantakaupungin sisäpihojen vihreyttämiseksi–oppaaseen.

Ilmastokatu-hanke vaikutti niin Helsingissä ja Vantaallakin. Ilmastokatu-hankkeessa oli tarkoitus pienen pienellä budjetilla (alle 10 000e) saada asfaltoidut sisäpihat vihertymään. Hankkeissa oli tärkeää huomioida yhteisöllisyys ja käydä keskusteluja asukkaiden kanssa ratkaisuista sekä kiinnittää huomiota mm. hulevesien hallintaan, kasvavaan kiinnostukseen kaupunkiviljelyä kohtaan sekä viherkattojen hyödyntämiseen osana kaupunkien vihreää infrastruktuuria.

Oppasta saa myös painettuna Ilmastokatu-hankkeen kautta. Ilmastokatu-hankkeen Työkalupakissa on myös muita mielenkiintoisia oppaita joihin kannattaa tutustua: http://ilmastokatu.fi/tyokalupakki/

11. loka, 2017
Miten suunnitellaan ja toteutetaan viherkattoja kaupunkeihin?

Tule kuuntelemaan luentoani Onnistuneet viherkatot kaupunkiympäristössä 12.10 Vantaalla pidettävään Hulevesiseminaariiin.