17. syys, 2015

Menetelmät ovat monet

Helsingin yliopisto sai tänään kuulla joutuvansa vähentämään 1200 henkilöä noin 8000 työntekijän joukosta.

Miten voidaan tulevaisuudessa taata ettei tutkimuksen ja opetuksen laatu kärsi? Tilanne on niin niin korni. Varsinkin kun Suomi on vihdoinkin saanut maailman 100 parhaan yliopiston joukkoon yhden suomalaisen, Helsingin yliopiston. Ja nyt siltä leikataan opetuksen pohja.

Menetelmät ovat monet, kun tulevaisuutta pohditaan. Opetuksen laadun heikentäminen ei ole se keino jolla Suomi nousee ylös. Se ajaa Suomen takaisin agrikulttuurin elinvoimaisimmille vuosikymmenille. Ei niissä vuosikymmenessä mitään vikaa ole - tietenkään, mutta niillä keinoilla ei tätä maata rakennetta uudestaan, ainakaan näinä teknologian vuosikymmeninä.

Jos professorit pystyvät tuottamaan laadukasta tutkimusta yksinkertaisilla, omaperäisillä mutta nerokkailla keksinnöillä, niin miksei maamme ylin johto siihen pysty? Siksi, että he eivät koskaan ole joutuneet aikaisemmin kehittämään keinoja, joilla voidaan tehdä tulosta vaikka ei olisi kaiken maailman rahoja käytettävissä. Mutta nyt yliopistoon kohdistuneet säästötoimet ovat liikaa jopa nerokkaille professoreillemme. Esimerkiksi professori Jukka Horppilan oppilaat, kuten minäkin eilen, tekevät tutkimustyötä ämpäreiden ja äyskäreiden avulla.

MUUTEN, JOS SINULLA ON LIIKAA RAHAA JA ET TIEDÄ MITÄ SILLÄ TEKISIT, NIIN EDESSÄSI ON YKSI KOHDE JOLLE VOIT SITÄ ANTAA. ALOITIN GRADUNI, OHJAAJANA TOIMII PROFESSORI JANNE HUKKINEN JA TUTKIJA MARJA MESIMÄKI. AIHEENA VIHERKATTOJEN OHJAUSKEINOT SUOMESSA. AIHETTA EI OLE AIKAISEMMIN TUTKITTU SUOMESSA.

Tarkoituksena on tutkia miten viherkattojen suunnittelua, rakentamista ja käyttöä ohjattaisiin erilaisin normein, säädöksin ja kannustimin. Erityisenä tavoitteena on kartoittaa ohjauskeinoja (policy instruments). Selvitettää viherkattoja koskevien ohjauskeinojen tarvetta, keinoja ja mahdollisuuksia Suomessa perustuen kansainvälisellä tasolla käytettyihin keinoihin ja niistä saatuihin kokemuksiin (perustuen mm. aihetta koskevaan kandidaatintutkielmaani).

VIHERKATTOJEN MONINAISET EDUT ON HYVIN TIEDOSSA, NYT PITÄÄ SAADA TIETOON NE KEINOT, JOILLA YHÄ TIHENEVÄÄN KAUPUNKIRAKENTAMISEEN SAATAISIIN MUKAAN MYÖS VIHREYTTÄ. VIHERKATOT OVATKIN MITÄ HELPOIN, FIKSUIN JA MYÖS KOKONAISUUTTA AJATELLEN JÄRKEVIN TAPA TUODA VIIHTYISYYTTÄ LISÄÄ KAUPUNKEIHIN.

JOS KIINNOSTUIT TYÖSTÄNI, JA HALUAT OLLA TUKEMASSA VIHREÄÄ TULEVAISUUTTA - OTA YHTEYTTÄ!


Kuva: Ani Koskinen