9. huhti, 2015

Urbaanin selviytymisen päivä 22. huhtikuuta Lasipalatsin aukiolla

Tule urbaanin selviytymisen päivään 22.4 klo 12-18 Lasipalatsin aukiolle  kokemaan rajuilma, myrskytuuli ja helle ja kuulemaan, miten niihin kannattaa varautua! 

Helsingin yliopiston Viides Ulottuvuus - viherkatot osaksi kaupunkia -tutkimushanke on tilaisuudessa mukana. Tutkimushankkeen jäsenet Juhamatti Niemikapee ja Taina Suonio kertovat viherkattojen lukuisista eduista ja hyödyistä. Esillä myös miniviherkatto, jossa peilataan Meilahden Liikuntakeskukseen tänä vuonna valmistuvaa sammalviherkattoa. 

Utopiaa? Ei, sillä rajuilmat, rankkasateet, tulvat ja kovat helteet lisääntyvät myös Suomessa.  

HSY:n Ilmastoinfo järjestää yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa tapahtumapäivän, jossa kerrotaan ilmastonmuutoksesta, sään ääri-ilmiöistä, niiden seurauksista ja niihin varautumisesta. Pääset kokemaan rajuilman ja tuulenvoiman, sillä Lasipalatsin aukiolle rakennetaan mm. myrskyja hellekontti, tuulikone puhaltaa myrskylukemissa ja Pelastuslaitos on valmiina tulvan torjuntaan.   

Tapahtumapäivässä on luvassa paljon ohjelmaa: pelastuskoiranäytöksiä, pelastuslaitoksen kaluston esittelyä, tietoiskuja ja asiantuntijoiden haastatteluja mm. tulvista ja niihin varautumisesta, sähkökatkoksista, liikenteen poikkeusaikatauluista, säävaroituksista, ilmastonmuutoksesta ja sään ääri-ilmiöistä. Juontajana Mikko "Peltsi" Peltola.  

Tapahtuman järjestää HSY:n Ilmastoinfo ja tapahtumatuottajana toimii Lasipalatsin Mediakeskus.   

Yhteistyökumppanit: Helen, Helsingin Etsintäja Pelastuskoirat, Helsingin kaupunki, Helsingin kaupungin Pelastuskoulu, Helsingin Pelastusliitto, HSL, Ilmatieteen laitos, Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri, Stara, Suomen Pelastusalan keskusjärjestö, Suomen ympäristökeskus, Työterveyslaitos ja Uudenmaan Pelastusliitto.